Masseren is in het geval van de fysiotherapeut het losmaken van de spieren, pezen, banden en bindweefsels. Tijdens het masseren proberen we de spanning in de spieren te verminderen. U kunt deze spanning voelen als een stijf gevoel, maar ook als een zogenaamde "knoop" of verharding in de spier.

Er zijn veel verschillende technieken die wij kunnen gebruiken tijdens de massage. Het is voor ons belangrijk om te weten wat u voelt. De behandeling mag u best voelen, maar dit moet niet te pijnlijk zijn. Als u veel pijn ervaart geeft dit een "stress" reactie op het lichaam wat het herstel niet bevorderd.

Massage is een therapievorm die veel mensen kennen als ze naar de fysiotherapeut gaan of zijn geweest. Echter is deze manier van behandelen niet altijd zinnig ter verbetering van lichamelijke klachten. Het is dus niet zo dat als u bij ons komt voor behandeling, wij altijd maar masseren. Er zijn zelfs aandoeningen waarbij masseren de klachten juist verergerd. Natuurlijk mag u altijd aan ons vragen waarom we wel of niet kiezen voor een bepaalde behandeltechniek!

Sportmassage, triggerpointmassage of bindweefselmassage zijn technieken die wij gebruiken in onze behandeling.

Mocht u specifiek voor een van deze massages een afspraak willen maken, kan dit dus ook. Echter worden deze niet vanuit uw verzekering vergoed, wanneer hier geen medische noodzaak voor is.