Fysiotherapie

Wanneer fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt u om vrij te blijven bewegen. Soms kunt u dit niet door bijvoorbeeld rugklachten, pijn in uw nek of een blessure. Tijdens uw werk, het huishouden of het sporten beweegt uw lichaam moeilijker dan u wilt. Als fysiotherapeut zijn wij specialist in beweging. Bij lichamelijke klachten helpen wij u graag om weer vrijuit te kunnen bewegen. In onze fysiotherapie praktijk in Heerhugowaard kunt u altijd op korte termijn door een fysiotherapeut behandeld worden.

Onvoldoende verzekerd voor fysiotherapie?

Bij ons tot wel 30% goedkoper met REFYSIO Herstel!

Waar kan fysiotherapie u bij helpen?

De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen bij alle soorten bewegingsproblemen. Bewegingsproblemen kunnen te maken hebben met gewrichten. Hierbij moet u niet alleen denken aan de schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten in uw handen, voeten, nek, bekken en rug.

Uiteraard kunnen problemen met het bewegen ook te maken hebben met uw spieren. Ook hiervoor bent u bij een fysiotherapeut aan het juiste adres. Problemen bij beweging kunnen ook veroorzaakt worden door iets anders dan spieren of gewrichten. Het is niet eenvoudig om hier een opsomming van te maken dus is het goed om te onthouden dat de fysiotherapeut dé specialist is in beweging en dat u met ál uw bewegingsproblemen bij de fysiotherapeut terecht kunt.

Fysiotherapie en revalidatie

Niet alleen speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij herstellen van overbelasting of eerder genoemde klachten, maar ook bij allerlei andere soorten revalidatietrajecten speelt fysiotherapie een belangrijke rol. Zo kunnen we u van dienst zijn na een kijkoperaties in de knie, operaties aan de schouder of indien u een nieuwe knie of heup krijgt. Fysiotherapeutische revalidatie is echter ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboogklachten). Niet alleen na een operatie, maar ook voor een operatie naar de fysiotherapeut kan bijdragen aan een sneller herstel.

Hoe gaat het in zijn werk?

De fysiotherapeut onderzoekt het menselijk lichaam, stelt een fysiotherapeutische diagnose op, behandeld, evalueert en koppelt terug naar de verwijzende specialist of huisarts. De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

Fysiotherapie aan huis

Fysiotherapie bij u thuis in en om Heerhugowaard is mogelijk bij REFYSIO. Wanneer u door hevige klachten, of na een operatie niet naar onze fysiotherapiepraktijk kunt komen, behandelen wij bij u aan huis. U kunt altijd op korte termijn aan huis door één van onze fysiotherapeut geholpen worden. Wilt u dat de behandeling aan huis vergoed wordt door uw zorgverzekeraar, dan dient u hiervoor een verwijzing te hebben van uw arts. Mocht u niet of onvoldoende verzekerd te zijn voor fysiotherapie aan huis, kijk dan naar onze diensten onder de noemer van REFYSIO Herstel.

Meer informatie over fysiotherapie kunt u vinden op de fysiotherapeut.com.

Contact Informatie

Uiterwaard 11 1703 MB Heerhugowaard 072-5720200 info@refysio.nl

Openingstijden

Maandag : 08:30 tot 17:00 Dinsdag : 09:00 tot 17:00 Woensdag : 09:00 tot 17:00 Donderdag : 08:30 tot 15:00 Vrijdag : 08:00 tot 11:30 Weekend : Gesloten

Na openingstijden tot 20:00 telefonisch bereikbaar.

Wat vinden onze klanten?

94% van onze klanten beveelt ons aan bij familie en vrienden!

Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak!