Medical Taping

Wat is medical taping?

Het Medical Taping Concept is een methode uit Japan en Korea waarbij spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Een goede balans is namelijk belangrijk, want spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Geen ongemakken meer!

Medical Taping maakt gebruik van elastische tape die anti-allergisch is. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan makkelijk 5-6 dagen blijven zitten. U merkt vaak niet eens dat het er op zit. Er kan ook gewoon mee gedouched of gezwommen worden. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel. Elke dag een 24 uurs behandeling dus!

Hoe werkt het?

Bij de meeste toepassingen van de tape wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de rekbaarheid van de huid. De huid wordt door het op de correcte wijze aanbrengen van de tape als het ware opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het gebied onder de huid, waar o.a. de haarvaatjes, lymfevaatjes en een deel van de receptoren voor pijn liggen. Eén van de belangrijkste effecten is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering. Overige effecten van medical taping zijn: spier- en gewrichtsfunctieverbetering en het opheffen van belemmeringen in de bloed en lymfecirculatie.

Wat kost het?

De eerste keer dat u gebruik maakt van medical taping om de effecten van uw behandeling te versterken is gratis. Mocht u na deze eerste kennismaking positief zijn over de effecten van de tape dan schaft u een rol aan. De kosten van zo’n rol bedragen €10,-. Afhankelijk van uw klachten kan er zo’n 10 tot 15 keer mee worden getapet. Het daadwerkelijke tapen zit bij de prijs van een behandeling inbegrepen.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over deze herstelondersteunde therapie? Neem dan gerust contact met ons op! Meer informatie over medical taping kunt u vinden op de website van fysiotape ( www.fysiotape.nl ).

Contact Informatie

Uiterwaard 11 1703 MB Heerhugowaard 072-5720200 info@refysio.nl

Openingstijden

Maandag : 08:30 tot 17:00 Dinsdag : 09:00 tot 17:00 Woensdag : 09:00 tot 17:00 Donderdag : 08:30 tot 15:00 Vrijdag : 08:00 tot 11:30 Weekend : Gesloten

Na openingstijden tot 20:00 telefonisch bereikbaar.

Wat vinden onze klanten?

Waarom wachten? Weg met die klachten!

Te lang doorlopen met uw bewegingsklachten kan leiden tot ergere klachten of een langere hestelperiode.