Veel Gestelde Vragen

Vraag en Antwoord

Onze therapeuten krijgen met regelmaat vragen. Antwoorden op een aantal veelgestelde vragen kunt u vinden op deze pagina. Mocht u na het lezen van deze pagina toch nog vragen hebben dan kunt u altijd contact op nemen met onze therapeuten.

Per telefoon op nummer 072-5720200 of via e-mail op info@refysio.nl of via deze website middels ons online formulier Maak Afspraak. U bent ook welkom in de praktijk, om persoonlijk een afspraak te komen maken.

Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Heeft u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht! Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.

Als u in het bezit bent van een verwijzing van een huisarts of specialist, dan dient u deze mee te nemen.
Uw verzekeringspasje. Uw (geldige) legitimatiebewijs. Een handdoek. Uw afsprakenkaartje. Een goed humeur.

Onvoldoende verzekerd voor fysiotherapie? Dan moet u zelf de kosten dragen van de behandeling. In dit geval dient u ook een geldige betaalpas mee te nemen. All onze betalingen gaan via PIN. U krijgt van ons een nota.

Ja, mits u dat minimaal 24 uur voor uw afspraak doorgeeft. Dan kan de afspraak kosteloos verschoven worden. Valt het afzeggen van de afspraak binnen de 24 uur voor uw eerst volgende afspraak, dan wordt het gezien als een behandeling en zullen de kosten hiervoor in rekening worden gebracht. Deze regeling geldt niet alleen voor onze praktijk, maar voor alle praktijken. De KNGF heeft dit bepaalt en de praktijken hebben zich hier aan te houden.

Uiteraard kan het voorkomen dat u, buiten uw schuld om, een afspraak moet verzetten die in de ’24 uurs regeling’ valt. Neem contact op met uw behandelend fysiotherapeut en samen zorgen we voor een gepaste oplossing.

Als u voor een ‘normale’ fysiotherapiebehandeling komt dan duurt de behandeling ongeveer 25 minuten. Bij de eerste afspraak zullen we een ‘anamnese’ afnemen, wat een duur woord is voor een vraaggesprek. Tijdens dit vraaggesprek zullen wat achtergronden van uw dagelijks leven besproken worden, hoe u de klacht hebt opgelopen en hoe we er samen voor zorgen dat uw klacht zo snel mogelijk verdwijnt. Daarna begint de daadwerkelijke behandeling.

Komt u voor onze onverzekerde zorg (REFYSIO Herstel) dan is de behandelduur afhankelijk van het gekozen pakket. Zie hiervoor de pagina onverzekerde zorg -> REFYSIO herstel.

Dat is sterk afhankelijk van uw klacht. Na de zogenoemde anamnese wordt er een behandelplan opgesteld. Daarin wordt het te verwachten aantal behandelingen met u besproken. Overigens is het wel verstandig om bij uw zorgverzekeraar te informeren hoeveel behandelingen fysiotherapie u per jaar hebt. Dat kan achteraf vervelende situaties voorkomen.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een zorgcontract. Dit betekende dat wanneer u voldoende bent verzekerd voor fysiotherapie, de rekening van uw behandeling direct naar uw zorgverzekeraar gaat. Als u niet of onvoldoende bent verzekerd voor fysiotherapie dan dient u de kosten voor de behandelingen zelf te betalen middels PIN in de praktijk. U krijgt dan direct een nota mee voor uw administratie.

Wij controleren bij uw aanmelding hoe u bent verzekerd, maar u bent zelf verantwoordelijk voor het aantal behandelingen fysiotherapie dat u vergoed krijgt. Controleer dit dan ook altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar.

We proberen zoveel mogelijk de fysiotherapiebehandelingen te laten uitvoeren door dezelfde therapeut. In een aantal gevallen, bijvoorbeeld bij vakantie, ziekte of indien er een bepaalde specialisatie nodig is om uw klacht sneller te herstellen, kan het voorkomen dat u van therapeut wisselt. Dit gebeurt altijd in overleg met u. In het algemeen gaat het dan om een éénmalige behandeling waarna u naar uw eigen therapeut terugkeert.

Contact Informatie

Uiterwaard 11 1703 MB Heerhugowaard 072-5720200 info@refysio.nl

Openingstijden

Maandag : 08:30 tot 17:00 Dinsdag : 09:00 tot 17:00 Woensdag : 09:00 tot 17:00 Donderdag : 08:30 tot 15:00 Vrijdag : 08:00 tot 11:30 Weekend : Gesloten

Na openingstijden tot 20:00 telefonisch bereikbaar.

94% van onze klanten beveelt ons aan bij familie en vrienden!

Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak!